La caixa de tresorsNascuts per aprendre

D'on venen les bones idees ?

T'atreveixes a somiar? 

Des de petits tots sabem somiar. Adormits i desperts. Gràcies a la potència de la nostra imaginació creiem que som capaços de qualsevol cosa. No obstant això, segons creixem perdem aquesta meravellosa capacitat després tanta falta en fa a la vida a l'hora de ser creatius, d'innovar, de canviar les nostres vides i de transformar les nostres empreses.

Et convidem a que t'atreveixis a somiar altre cop, una desafiar la teva zona de confort, ja que gaudeixis del plaer de convertir els teus somnis en realitat. T'atreveixes a somiar?.
Documental de Bob Compton y Tony Wagner (Harvard) titulado: "The Finland Phenomenon: Inside the World's Most Surprising School System" (El fenómeno finlandés: El sistema escolar más asombroso del mundo).

Con este documental tratan de averiguar las causas de este fenómeno, llevándonos al interior del sistema.

Describe por qué Finlandia posee un sistema educativo que ha sido situado por más de una década como entre los mejores del mundo. Es un sistema educativo muy diferente al del resto de países, y su éxito rotundo los ha llevado a ganar premios en todos los ámbitos. Los alumnos estudian menos, tienen menos tareas, en tanto que los profesores reciben un sueldo competitivo y se encuentran totalmente implicados en su trabajo.

Wagner profesor de Harvard y autor del bestseller "The Global Achievement Gap" (La brecha de logros mundial), nos lleva al interior de este sistema en estos 60 minutos, pues está más que suficientemente calificado para explorar y explicar el éxito finlandés. Desde el salón de clases y a través de entrevistas con estudiantes, profesores, padres, administrativos, directores y funcionarios del gobierno, Wagner nos revela los factores que han llevado a Finlandia a poseer el sistema educativo catalogado como número uno en el mundo." Enséñame pero bonito, és un documental que mostra diferents experiències educatives alternatives al model tradicional d'aprenentatge. Pretén fer visible i obrir el debat sobre els principals mètodes d'ensenyament actuals en nostre país. És l’aportació per a treballar per una renovació pedagògica i futur millor".


Cita de la Mare Teresa de Calcuta  / Ensenyaràs...


“Ensenyaràs a volar,
però no volaran el teu vol.
Ensenyaràs a somiar,
Però no somiaran el teu somni.
Ensenyaràs a viure,
Però no viuran la teva vida.
Si més no…
en cada vol,
en cada vida,
en cada somni,
perdurarà sempre l´empremta
del camí ensenyat”

 
Cita de Gandhi / La veritable educació consisteix en treure el millor d'un mateix


El naixement dels colors
Per primera vegada assisteixo, a l'enorme i delicat espectacle del naixement dels colors.
Els grisos passen tímidament a verds i morats, i els verds i els morats es subdivideixen suavíssims, i s'encenen puntes de blancs i els grocs, i cada revolt hi ha una nova barreja, fins que a la carena brilla la primera pinzellada del sol.
Aleshores, cada cosa, cada arbre, cada pedra, cada herba, cada una de les coses sense nom, sembla recordar de sobte el seu color, i el caminant s'atura un moment, per no destorbar amb el soroll de la seva passa el perfecte i silenciós prodigi.  Josep Mª Espinàs


El paradigma de l'educació. Sir Ken RobinsonPel·lícula/ L'educació prohibida
 Cita del Petit Princep
La pel·lícula/ " Entre maestros"basada en el llibre de Carlos González
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada